Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Odcinek Dziewiąty
Autor Wiadomość
TiDżej 
Administrator
Apostoł Sekretu

Wysłany: 2009-02-25, 16:05   Odcinek Dziewiąty

POBIERZ ODCINEK / czas: ok. 58 min. / waga: ok. 26MB

* Jak skreślić szóstkę Sekretem? Sekret i gry liczbowe.

* "There is no spoon." - fizyka kwantowa obala istnienie rzeczywistości i co z tego wynika dla Nas? Przemyślenia inspirowane filmami:

"What the #$*! Do We (K)now!?"
opis filmu

"What the Bleep!?: Down the rabbit hole."
opis filmu

W tym m.in.:

* Istnieje wiele wariantów rzeczywistości, aktualny jest tym, który wybieramy samoczynnie. Utwierdzając się myślami każdego dnia w aktualnych warunkach Twojej rzeczywistości, wybierasz jej wariant na każdy dzień następny. Aby wybrać nowy wariant, zmień sposób myślenia. Innymi słowy, musisz myślami zamieszkać w nowej rzeczywistości, by zamanifestowała się.

* Wszyscy jesteśmy połączeni. Nie ma rzeczywistości. To pojęcie rzeczywistości wszystko psuje, rozdzielenie cudów i rzeczy realnych, itp., fantazji – i rzeczy namacalnych. Nie ma rzeczywistości. Choć przywykliśmy do rozdzielania tego, co jest gdy mamy oczy zamknięte, a co gdy otwarte.

* Sieci neuronowe, a przyzwyczajenia, nawyki, uzależnienia.

* Przeprowadź egzorcyzmy na negatywnych osobach w Twoim życiu!

* Projekt "Gniazdo" dla tych, którzy przyciągnęli piórko: wejdź .

Francisco 

Wysłany: 2009-10-27, 13:18   

Jak dla mnie najlepszy odcinek źródła kreacji!

Szczególnie zainteresowały mnie egzorcyzmy na negatywnych ludziach w naszym życiu (dzień sądu) Zastosowałem się do tych rad.. Niestety przyniosły odwrotny skutek :-(

Dzisiaj zostałem wręcz stłamszony przez pewną osobę której szczerze nie lubię. Było gorzej niż kiedykolwiek. Teraz bardzo trudno będzie mi myśleć pozytywnie na jej temat.

Może za szybko oczekuję efektów? Co jak co ale nie mogę inaczej jak z dystansem podchodzić do tej osoby (wzbudza we mnie wręcz obrzydzenie) a to co robi innym wokół również nie pomaga mi w tworzeniu wizji w których ta osoba jest dla mnie miła.

Nie wiem co robić, będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.

TiDżej 
Administrator
Apostoł Sekretu

Wysłany: 2009-10-27, 13:27   

Francisco:
Cytat:
Dzisiaj zostałem wręcz stłamszony przez pewną osobę której szczerze nie lubię. Było gorzej niż kiedykolwiek. Teraz bardzo trudno będzie mi myśleć pozytywnie na jej temat.

Jeżeli ta osoba jest tak bardzo negatywna w Twoim odczuciu, oderwanie się od odczuć do których przywykłeś, może wymagać trochę czasu. Sam na pewno dobrze zdajesz Sobie sprawę w jakiejkolwiek chwili – czy masz takowe odczucia jeszcze w Sobie, czy też nie; prosty sposób na sprawdzenie tego, to przywołanie myśli o tej osobie i obserwacja „pierwszych emocji”, jakie nadejdą.

„Egzorcyzmy” w najgorszym przypadku na dłuższą metę powinny Was od Siebie rozdzielić, a przynajmniej zmniejszyć częstotliwość Waszych kontaktów. Bez względu na to ich konsekwentne stosowanie powinno zneutralizować negatywne emocje w Tobie, pod warunkiem że stosując „egzorcyzmy” nie będziesz kultywował jednocześnie tychże negatywnych odczuć, dając im Swoją uwagę.

Jeśli to jest dla Ciebie ciężkie, zrób Sobie urlop od jakichkolwiek myśli nt. tej osoby – i dopiero z chwilą, gdy „egzorcyzmowanie” nie będzie przychodziło Ci jako coś, do czego musisz się zmuszać – zabierz się za to.

Francisco 

Wysłany: 2009-10-27, 13:39   

Dzięki za odpowiedź :-)

TiDżej napisał/a:
Sam na pewno dobrze zdajesz Sobie sprawę w jakiejkolwiek chwili – czy masz takowe odczucia jeszcze w Sobie, czy też nie; prosty sposób na sprawdzenie tego, to przywołanie myśli o tej osobie i obserwacja „pierwszych emocji”, jakie nadejdą.

Tak właśnie jest - byle jaki kontakt i już mnie zżera strach i gniew jednocześnie. Ciekawe ale z dnia na dzień ta negatywna osoba w moim życiu ma coraz mniejsze szanse na otrzymanie promocji do kolejnej klasy. Wtedy na pewno nasze drogi rozeszłyby się.

Tymczasem faktycznie przestanę myśleć w ogóle o tym osobniku.

Lukas
[Usunięty]

Wysłany: 2009-10-27, 16:21   

ale pamiętaj, że ON to TY, Prawo Przyciągania na pewno będzie o tym pamiętać jeśli je o coś będziesz prosił.

Ofi 

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2010-01-05, 22:59   

oj tak dzisiaj przesłuchałam kilka razy ten odcinek i oczywiście to działa jak tak spojrzę wstecz to było wiele takich sytuacji i nadal jest ,że ja nadaje na innych falach , jednak mimo wszystko związanie ze swoja matką przez prawie 30 lat , to wiadomo że nie potrwa to w jeden dzień by coś zdziałać , ale uświadomiłam sobie dzisiaj jak wielka pracę włożyłam i żę w sumie to wiele osiągnęłam w tej sprawie , być może to co opisywałam w " jest taka sprawa" to ostatni etap tego kilkuletniego procesu, teraz to wiem i uczciwie przyznam ,że odczuwam niepokój największy ze wszystkich dotąd w tej sytuacji przezywanych . Muszę sie zebrać na odwagę by wejść w to czego potrzebuję ,a czego nie jestem do końca w stanie przewidzieć , stawić czoła "nieznanemu". Dziękuję .

Ofi 

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2010-02-27, 12:42   

What the #$*! Do We (K)now!?" czy ten film można obejrzeć w polskiej wersji językowej ?

TiDżej 
Administrator
Apostoł Sekretu

Wysłany: 2010-02-27, 12:48   

Przypuszczam, iż nie ma jeszcze polskiej wersji językowej tego filmu.

Odpowiedz do tematu