Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: TiDżej
2010-04-24, 21:58
Wizualizacja a psychodeliki.
Autor Wiadomość
Babcia Jadzia 

Wysłany: 2010-03-07, 11:56   

Oscar napisał/a:
Możesz podać źródło tych wywodów ?

http://pajomed.w.interia.pl/uywkia.htm

Sepia 

Wysłany: 2010-03-08, 16:58   

sorka ale używanie podobnych "ciężarowo" przymiotników odnośnie heroiny i chociaż by kakao czy herbaty ... wskazuje iż płodzący miał zblokowany "ośrodek mądrości"

Oscar 

Wysłany: 2010-03-08, 19:23   

Sepia napisał/a:
sorka ale używanie podobnych "ciężarowo" przymiotników odnośnie heroiny i chociaż by kakao czy herbaty ... wskazuje iż płodzący miał zblokowany "ośrodek mądrości"

Jestem podobnego zdania :D

Babcia Jadzia 

Wysłany: 2010-03-08, 20:06   

Jeżeli dobrze zrozumiałem to w tym chodzi o to ze blokuje energie czy tez "Daje szaro-czarną, gęstą energię" np a nie o wyniszczenia ciała ( narządów wew. itp ) a to jest różnica moim zdaniem oczywiście mogę się mylić :->

Oscar 

Wysłany: 2010-03-08, 20:12   

Babcia Jadzia napisał/a:
Jeżeli dobrze zrozumiałem to w tym chodzi o to ze blokuje energie czy tez "Daje szaro-czarną, gęstą energię" np a nie o wyniszczenia ciała ( narządów wew. itp ) a to jest różnica moim zdaniem oczywiście mogę się mylić :->

Jest różnica i to duża, naruszanie czakr pewnie powoduje większe problemy niż naruszanie narządów wew.
Tylko pytanie na ile wiarygodny jest ten zapis i jakimi dowodami poparty :)

FerM 

Wysłany: 2010-03-10, 13:48   

Może trochę nie na temat się wypowiem, ale zanim powstał ten temat, wcześniej myślałem, że powstanie taki temat i będę mógł w nim opisać swoje doświadczenia ze stosowaniem PP na high'u.Właśnie dziś sobie uświadomiłem, że go przyciągnąłem.

Oscar 

Wysłany: 2010-03-10, 14:11   

FerM napisał/a:
Może trochę nie na temat się wypowiem, ale zanim powstał ten temat, wcześniej myślałem, że powstanie taki temat i będę mógł w nim opisać swoje doświadczenia ze stosowaniem PP na high'u.Właśnie dziś sobie uświadomiłem, że go przyciągnąłem.

Możliwe :D
Kiedy trafiłem na to forum, pierwszą myślą jaka mi przyszła do głowy było zapytanie o psychodeliki :D

Babcia Jadzia 

Wysłany: 2010-03-11, 11:35   

FerM napisał/a:

to opowiedz FerM o tym doświadczeniu .działa skuteczniej na na high'u czy po prostu jak masz high to tylko Ci się tak wydaje? a pozniej bez fazy to zanika ? .przynajmniej ja tak mam :-)

Oscar 

Wysłany: 2010-03-11, 16:06   

Babcia Jadzia napisał/a:
FerM napisał/a:

to opowiedz FerM o tym doświadczeniu .działa skuteczniej na na high'u czy po prostu jak masz high to tylko Ci się tak wydaje? a pozniej bez fazy to zanika ? .przynajmniej ja tak mam :-)

Ale o to właśnie chodzi :) Musi zniknąć i najlepiej o tym kompletnie zapomnieć, wszystko i tak utrwala się w podświadomości.

FerM 

Wysłany: 2010-03-13, 14:46   

No, ja szczerze powiem, że na high'u żyjemy innym światem.W tym wymarzonym na trzeźwo.Trudno naprawdę to wytłumaczyć, ale marihuana pozwala w pełni żyć w teraźniejszości naszymi pragnieniami, a co za tym idzie nasze cele się szybciej manifestują.Na temat stosowania PP, można by było długo rozmawiać.Co ciekawe, kiedy trzeźwiejemy nie pamiętamy tego co wizualizowaliśmy na high'u, co sprzyja kreacji.O czym wspomniał Oscar.

TiDżej 
Administrator
Apostoł Sekretu

Wysłany: 2010-03-13, 14:49   

Cytat:
kiedy trzeźwiejemy nie pamiętamy tego co wizualizowaliśmy na high'u, co sprzyja kreacji

Uważam, że jest wręcz przeciwnie - kreacji sprzyja życie w wizualizacji, a nie traktowanie jej epizodycznie, a wręcz zapominanie o niej.

FerM 

Wysłany: 2010-03-13, 17:59   

Masz rację, ale zauważyłem, że jak coś wizualizuje 10 min, a następnie zapominam o tym, a to niespodziewanie przychodzi :))

TiDżej 
Administrator
Apostoł Sekretu

Wysłany: 2010-03-13, 18:31   

Jest na to rozwiązanie, niemniej -> na inny wątek :)

Tomek 

Wysłany: 2010-03-24, 20:08   

Praca z umysłem wymaga koncentracji i zarazem relaksacji. Po różnych substancjach możemy mieć wyraziste wizje ale czy na pewno dotyczą naszych pragnień? Co przyciągniemy działając w pewnym otumanieniu? Lama Ole Nydahl, gość który miał burzliwą młodość także narkotyczną, stanowczo twierdził, że drogi do oświecenia nie da się torować chemicznie. To trochę jak kulturysta na koksie efekty szybkie ale koszty wysokie. A i efekty niekoniecznie z realnych marzeń.
Chociaż po przeczytaniu artykułu sex a używki cytowanego powyżej to jestem trochę przestraszony. Ciągle na haju - rano kawka, papieroski, herbatka, wieczorkiem jakieś piwko cały boży dzień chodzę nawalony, jakby tego było mało to jeszcze czasem jakiegoś czekoladowego batonika przyswoję... :-D :-D :-D

FerM 

Wysłany: 2010-03-24, 21:02   

Zależy jak działa na Ciebie dana używka.Ja po marihuanie zachowuję trzeźwość umysłową, jestem tym samym człowiekiem co na trzeźwo.Nie mam mowy o otumanieniu.Egzystuję po prostu na wyższym poziomie wibracyjnym :).Wszystko sprawia mi o wiele większą przyjemność.Potrafię się cieszyć wszystkim.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi