Zamknięty przez: TiDżej 2010-04-24, 21:58 |
Wizualizacja a psychodeliki. |
| Autor |
Wiadomość |
Babcia Jadzia
|
|
|
|
 |
Sepia

Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Lis 2009 Posty: 56 Skąd: Dąbrowa G.
|
Wysłany: 2010-03-08, 16:58
|
|
|
| sorka ale używanie podobnych "ciężarowo" przymiotników odnośnie heroiny i chociaż by kakao czy herbaty ... wskazuje iż płodzący miał zblokowany "ośrodek mądrości" |
|
|
|
 |
Oscar

|
Wysłany: 2010-03-08, 19:23
|
|
|
| Sepia napisał/a: | | sorka ale używanie podobnych "ciężarowo" przymiotników odnośnie heroiny i chociaż by kakao czy herbaty ... wskazuje iż płodzący miał zblokowany "ośrodek mądrości" |
Jestem podobnego zdania :D |
_________________ Check My LastFM Profile !
 |
|
|
|
 |
Babcia Jadzia
|
Wysłany: 2010-03-08, 20:06
|
|
|
Jeżeli dobrze zrozumiałem to w tym chodzi o to ze blokuje energie czy tez "Daje szaro-czarną, gęstą energię" np a nie o wyniszczenia ciała ( narządów wew. itp ) a to jest różnica moim zdaniem oczywiście mogę się mylić |
|
|
|
 |
Oscar

|
Wysłany: 2010-03-08, 20:12
|
|
|
| Babcia Jadzia napisał/a: | Jeżeli dobrze zrozumiałem to w tym chodzi o to ze blokuje energie czy tez "Daje szaro-czarną, gęstą energię" np a nie o wyniszczenia ciała ( narządów wew. itp ) a to jest różnica moim zdaniem oczywiście mogę się mylić |
Jest różnica i to duża, naruszanie czakr pewnie powoduje większe problemy niż naruszanie narządów wew.
Tylko pytanie na ile wiarygodny jest ten zapis i jakimi dowodami poparty :) |
 |
|
|
|
 |
FerM

|
Wysłany: 2010-03-10, 13:48
|
|
|
| Może trochę nie na temat się wypowiem, ale zanim powstał ten temat, wcześniej myślałem, że powstanie taki temat i będę mógł w nim opisać swoje doświadczenia ze stosowaniem PP na high'u.Właśnie dziś sobie uświadomiłem, że go przyciągnąłem. |
_________________ Jeste(ś)m(y) Bogiem :) |
|
|
|
 |
Oscar

|
Wysłany: 2010-03-10, 14:11
|
|
|
| FerM napisał/a: | | Może trochę nie na temat się wypowiem, ale zanim powstał ten temat, wcześniej myślałem, że powstanie taki temat i będę mógł w nim opisać swoje doświadczenia ze stosowaniem PP na high'u.Właśnie dziś sobie uświadomiłem, że go przyciągnąłem. |
Możliwe :D
Kiedy trafiłem na to forum, pierwszą myślą jaka mi przyszła do głowy było zapytanie o psychodeliki :D |
 |
|
|
|
 |
Babcia Jadzia
|
Wysłany: 2010-03-11, 11:35
|
|
|
| FerM napisał/a: | | Może trochę nie na temat się wypowiem, ale zanim powstał ten temat, wcześniej myślałem, że powstanie taki temat i będę mógł w nim opisać swoje doświadczenia ze stosowaniem PP na high'u.Właśnie dziś sobie uświadomiłem, że go przyciągnąłem. |
to opowiedz FerM o tym doświadczeniu .działa skuteczniej na na high'u czy po prostu jak masz high to tylko Ci się tak wydaje? a pozniej bez fazy to zanika ? .przynajmniej ja tak mam |
|
|
|
 |
Oscar

|
Wysłany: 2010-03-11, 16:06
|
|
|
| Babcia Jadzia napisał/a: | | FerM napisał/a: | | Może trochę nie na temat się wypowiem, ale zanim powstał ten temat, wcześniej myślałem, że powstanie taki temat i będę mógł w nim opisać swoje doświadczenia ze stosowaniem PP na high'u.Właśnie dziś sobie uświadomiłem, że go przyciągnąłem. |
to opowiedz FerM o tym doświadczeniu .działa skuteczniej na na high'u czy po prostu jak masz high to tylko Ci się tak wydaje? a pozniej bez fazy to zanika ? .przynajmniej ja tak mam |
Ale o to właśnie chodzi :) Musi zniknąć i najlepiej o tym kompletnie zapomnieć, wszystko i tak utrwala się w podświadomości. |
 |
|
|
|
 |
FerM

|
Wysłany: 2010-03-13, 14:46
|
|
|
| No, ja szczerze powiem, że na high'u żyjemy innym światem.W tym wymarzonym na trzeźwo.Trudno naprawdę to wytłumaczyć, ale marihuana pozwala w pełni żyć w teraźniejszości naszymi pragnieniami, a co za tym idzie nasze cele się szybciej manifestują.Na temat stosowania PP, można by było długo rozmawiać.Co ciekawe, kiedy trzeźwiejemy nie pamiętamy tego co wizualizowaliśmy na high'u, co sprzyja kreacji.O czym wspomniał Oscar. |
|
|
|
 |
TiDżej
Administrator Apostoł Sekretu

|
Wysłany: 2010-03-13, 14:49
|
|
|
| Cytat: | | kiedy trzeźwiejemy nie pamiętamy tego co wizualizowaliśmy na high'u, co sprzyja kreacji |
Uważam, że jest wręcz przeciwnie - kreacji sprzyja życie w wizualizacji, a nie traktowanie jej epizodycznie, a wręcz zapominanie o niej. |
_________________ Serdeczności!
TiDżej - "(...) nie ma takiej rzeczy, której jawnym lub ukrytym przeznaczeniem nie byłoby Nasze Szczęście."
Kreatywnie: www.kreacje.net | Prywatnie: www.tidzej.kreacje.net
 |
|
|
|
 |
FerM

|
Wysłany: 2010-03-13, 17:59
|
|
|
| Masz rację, ale zauważyłem, że jak coś wizualizuje 10 min, a następnie zapominam o tym, a to niespodziewanie przychodzi :)) |
|
|
|
 |
TiDżej
Administrator Apostoł Sekretu

|
Wysłany: 2010-03-13, 18:31
|
|
|
| Jest na to rozwiązanie, niemniej -> na inny wątek :) |
_________________ Serdeczności!
TiDżej - "(...) nie ma takiej rzeczy, której jawnym lub ukrytym przeznaczeniem nie byłoby Nasze Szczęście."
Kreatywnie: www.kreacje.net | Prywatnie: www.tidzej.kreacje.net
 |
|
|
|
 |
Tomek
|
Wysłany: 2010-03-24, 20:08
|
|
|
Praca z umysłem wymaga koncentracji i zarazem relaksacji. Po różnych substancjach możemy mieć wyraziste wizje ale czy na pewno dotyczą naszych pragnień? Co przyciągniemy działając w pewnym otumanieniu? Lama Ole Nydahl, gość który miał burzliwą młodość także narkotyczną, stanowczo twierdził, że drogi do oświecenia nie da się torować chemicznie. To trochę jak kulturysta na koksie efekty szybkie ale koszty wysokie. A i efekty niekoniecznie z realnych marzeń.
Chociaż po przeczytaniu artykułu sex a używki cytowanego powyżej to jestem trochę przestraszony. Ciągle na haju - rano kawka, papieroski, herbatka, wieczorkiem jakieś piwko cały boży dzień chodzę nawalony, jakby tego było mało to jeszcze czasem jakiegoś czekoladowego batonika przyswoję... |
_________________ Ponieważ wszystko jest tworem umysłu, mamy dokładnie to czego chcemy - nieznany mi z imienia mistrz Zen
Bądź uważny, dąż do szczęścia - Dezyderata |
|
|
|
 |
FerM

|
Wysłany: 2010-03-24, 21:02
|
|
|
| Zależy jak działa na Ciebie dana używka.Ja po marihuanie zachowuję trzeźwość umysłową, jestem tym samym człowiekiem co na trzeźwo.Nie mam mowy o otumanieniu.Egzystuję po prostu na wyższym poziomie wibracyjnym :).Wszystko sprawia mi o wiele większą przyjemność.Potrafię się cieszyć wszystkim. |
|
|
|
 |
|
|